FAQ = Συνήθεις Ερωτήσεις

Home FAQ = Συνήθεις Ερωτήσεις

1. Ονόματα Χώρου (Domain Names)
Το πρώτο βήμα για την απόκτηση της δικής σας ιστοσελίδας είναι η αγορά ενός ή περισσοτέρων Domain Names. Τα Domain Names τα νοικιάζουμε για 2 χρόνια (ή 1 χρόνο για κατάληξη .com ή .eu) και δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε εφάπαξ. Λίγο πριν την λήξη ο ενοικιαστής δικαιούται να ανανεώσει την ενοικίαση ενός Domain Name από το κράτος για τα επόμενα 2 χρόνια.

Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν ανανεώσει την ενοικίαση το Domain Name απενεργοποιείτε αλλά παραμένει δεσμευμένο για 15 ημέρες. Σε αυτές τις 15 ημέρες ο αρχικός ενοικιαστής μπορεί να υποβάλει νέα αίτηση ενοικίασης αλλά με ακριβότερο κοστολόγιο. Μετά τις 15 ημέρες και αν ο αρχικός ενοικιαστής δεν πραγματοποιήσει ανανέωση, το Domain Name είναι ελεύθερο για ενοικίαση από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

2. Κατασκευή Ιστοσελίδας
Το δεύτερο βήμα είναι η κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Απαραίτητα θα χρειαστείτε το λογότυπο της εταιρείας σας, να γνωρίζετε τον βασικό κορμό της ιστοσελίδας σας (Menu) και καλό θα είναι να υπάρχουν έτοιμα τα κείμενα και οι φωτογραφίες που θέλετε να προβάλλετε (προϊόντων, υπηρεσιών, κτλ).  Τα υπόλοιπα υλικά συσχετίζονται με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας που θέλετε να δημιουργήσετε και θα ενημερωθείτε για αυτά από την εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που θα επιλέξετε.

3. Φιλοξενία Ιστοσελίδας
Μετά την αγορά του ονόματος και την δημιουργία της ιστοσελίδας σας, χρειάζεστε ένα πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων (Web Hosting). Το μέγεθος και το κόστος του πακέτου φιλοξενίας συσχετίζεται με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αλλά και τους στόχους που έχετε για την ιστοσελίδα σας. Π.χ. ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αν σας ενδιαφέρει το SEO, οι μηχανές αναζήτησης (Π.χ. Google) βαθμολογούν διαφορετικά τις ιστοσελίδες που φιλοξενούνται σε Ελληνικούς Web Servers από αυτές που φιλοξενούνται σε Web Servers εξωτερικού. Επίσης μια μικρή ιστοσελίδα χρειάζεται ένα απλό και οικονομικό πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων ενώ μια διαδικτυακή πύλη (Portal) με μεγάλες απαιτήσεις σε Video χρειάζεται ολοκληρωμένους Web Servers.


Για να ελέγξετε ποιά ονόματα είναι ελεύθερα για καταχώρηση (ενοικίαση) θα πρέπει να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του μητρώου ονομάτων (Hostmaster) στο https://www.gr και όχι κάποια άλλη ιστοσελίδα ή μηχανή αναζήτησης (Google, κτλ).

Tι είναι η ενοικίαση ιστοσελίδας;
H Task, πάντα πρωτοπόρα, λανσάρει πρώτη στην αγορά της Θεσσαλονίκης, την υπηρεσία ενοικίασης ιστοσελίδας. Σταματήστε να χάνετε χρήματα από την ελλιπή προώθηση σας στο Ιντερνετ !!!
Μόνο με ένα ετήσιο ενοίκιο, όχι πια κόστος κατασκευής !!!

Με άλλα λόγια, πληρώνετε μόνο για όσο διάστημα χρησιμοποιείτε τη σελίδα.

Πρωτότυπη σχεδίαση
Η ιστοσελίδα που θα σας κατασκευάσουμε θα αναπτυχθεί ειδικά για τις ανάγκες σας. Μπορείτε να επιλέξετε ετήσια ενοικίαση ή υπό συνθήκες, εξάμηνη και να την ανανεώσετε χωρίς κόστος με τη λήξη της. Μόλις λήξει η ενοικίαση, το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, αποθηκεύεται σε ασφαλείς servers.

Έχω περισσότερες απορίες, που μπορώ να απευθυνθώ;
Το τμήμα Marketing της Task περιμένει καθημερινά τις απορίες σας στο 6944 264387.

Η συγγραφή κειμένων (Copywriting) για ένα website είναι ζήτημα εξαιρετικής σπουδαιότητας για την επιτυχία του. Ένα website ανορθόγραφο, ασύντακτο και ανακριβές προσβάλλει τον επισκέπτη του και εκπέμπει τη χειρότερη δυνατή εικόνα για την επιχείρηση. Αντίθετα, μία σύντομη, σαφής και κομψή γραπτή διατύπωση προσδίδει κύρος στα διαφημιζόμενα προϊόντα, προσελκύει επισκέπτες, κερδίζει την εμπιστοσύνη τους και συμβάλλει δραστικά στην αύξηση των πωλήσεων.
H Task αναλαμβάνει την άψογη παρουσίαση του γραπτού μέρους στο website σας, στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ρώσικα, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Βουλγάρικα, Τουρκικά κ.α.
Στη συγγραφή κειμένων επιδιώκουμε πρωτίστως:

  • Να κατανοήσουμε τη φύση των προϊόντων σας και της εταιρίας σας
  • Να επιλέξουμε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά και φράσεις που θα εγγυηθούν την παρουσία σας στις πρώτες σελίδες των μηχανών αναζήτησης
  • Να δημιουργήσουμε πρωτότυπα κείμενα που θα ταιριάζουν στο ύφος της επιχείρησής σας
  • Να βελτιστοποιήσουμε το κάθε κειμένο, υπάρχον ή νέο

Η συγγραφή κειμένου (Copywriting) είναι μια πολυσύνθετη δουλεία και χρειάζεται ο αρθρογράφος να έχει ειδικευμένες γνώσεις. Αφήστε λοιπόν τους ειδικούς μας να συντάξουν τα κείμενα για την ιστοσελίδα σας, με κύριο άξονα τις δικές σας ανάγκες και τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας.

ρωτήστε μας
Έχετε απορίες;